Wilt u meer informatie?
Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op!
Mytylschool de Brug is een openbare school van Stichting BOOR (Bestuur Openbaar Onderwijs Rotterdam). Eigentijds en kwalitatief goed onderwijs typeert ons.
We zijn vanzelfsprekend gericht op onderwijs, dat we vormgeven via leerroutes en leerlijnen, maar we kijken vooral ook naar de leerling zelf. Wat heeft deze jonge persoon nodig om nu én in de toekomst volledig tot zijn/haar recht te komen? Daar zetten wij ons voor in met een enthousiast team van gedreven specialisten op het gebied van onderwijs, revalidatie en verzorging. U kunt erop vertrouwen dat wij ons werk met hart, ziel en plezier doen. Zo kunnen we onze beloftes voor de toekomst vandaag al met elkaar waarmaken.
Passend onderwijs voor uw kind
Dankzij de wet passend onderwijs krijgen alle kinderen een plek op een school die past bij hun kwaliteiten en mogelijkheden, ook wanneer zij extra ondersteuning nodig hebben.
Voor toelating tot onze school is een toelaatbaarheidsverklaring nodig. Deze verklaring wordt door de mytylschool (of soms: de vorige school) aangevraagd bij een samenwerkingsverband (SMV). Dat is over het algemeen het SMV van de gemeente waar uw kind ingeschreven staat.
Voor elke afdeling gelden andere aanvullende eisen. De volgende uitspraken zijn over het algemeen leidend voor toelating:
Kansen voor de toekomst
Voor het speciaal onderwijs is ook de ‘kwaliteitswet (v)so’ van kracht. Deze wet kijkt naar de toekomstkansen van leerlingen aan de hand van uitstroomperspectieven. Op mytylschool de Brug richten we ons op de volgende uitstroomperspectieven:
Ons hele onderwijsprogramma is gericht op maximale talentontwikkeling. Daarom gaan we met u als ouder al vroeg in gesprek over het ontwikkelingsperspectief van uw kind. Samen laten we uw kind groeien.
Openbaar onderwijs
We zijn een openbare school. Ieder kind én iedere leerkracht is welkom, welke sociale, culturele of levensbeschouwelijke achtergrond iemand ook heeft. We leren kinderen van jongs af aan respect te hebben voor de mening of overtuiging van een ander. Er is aandacht en ruimte voor iedereen.
Mytylschool de Brug kent drie afdelingen: SO Basis, VSO praktisch gericht en de Brug vmbo/havo. De afdelingen zijn gebaseerd op leeftijd en ondersteuningsbehoefte.
Speciaal basisonderwijs
Leerlingen tussen de 4 en 13 jaar met een lichamelijke of meervoudige beperking. Zij stromen uit naar het (speciaal) voortgezet onderwijs.
Speciaal voortgezet onderwijs
Leerlingen tussen de 12 en 18 jaar met een meervoudige beperking. Zij stromen uit naar dagbesteding of arbeid.
Speciaal voortgezet onderwijs
Leerlingen tussen de 12 en 18 jaar met een fysieke beperking en/of een langdurige ziekte. Zij stromen uit naar het mbo of hbo.
De afdelingen SO Basis en de Brug vmbo/havo zitten op de hoofdlocatie Ringdijk (Ringdijk 84, Rotterdam). Dit gebouw delen we met Rijndam Revalidatie.
De afdeling VSO praktisch gericht zit op een dependance aan de Woensdrechtstraat 20 in Rotterdam. In het gebouw zijn ruimtes ingericht voor Rijndam Revalidatie. Op die manier kunnen de leerlingen gemakkelijk therapie krijgen.
Beide schoolgebouwen zijn volledig aangepast en rolstoeltoegankelijk. Er zijn brede gangen, ruime les- en speellokalen, aangepast meubilair, goede ICT-voorzieningen en (til)liften aanwezig. Dit maakt het onderwijs voor onze leerlingen - letterlijk en figuurlijk - laagdrempelig.
Al onze leerlingen delen met elkaar dat zij een lichamelijke beperking (code = lg) hebben. Daarom hebben zij extra zorg nodig vanuit de school en specialistische hulp van het revalidatiecentrum (Rijndam).
Een deel van onze leerlingen heeft een meervoudige beperking (code = mg).
Op basis van hun leervraag worden leerlingen in een passende groep geplaatst. lg- en mg-leerlingen zitten daarom wel op dezelfde school, maar niet in dezelfde groep.
Onze school is de enige mytylschool in Rotterdam en omgeving. Elke dag verwelkomen we leerlingen uit de hele regio.
Een groot deel van onze leerlingen komt naar school met een taxi. Het is aan de ouders om dit leerlingenvervoer aan te vragen en contact te onderhouden met de vervoerder over ziek- en betermelding van de leerling en problemen met het vervoer.
Bij vrijwel alle gemeenten moet in het voorjaar al een aanvraag voor het leerlingenvervoer in het volgende schooljaar worden ingediend, via de site van de gemeente waar de leerling woont. Een kilometervergoeding of OV vergoeding behoort vaak ook tot de mogelijkheden.
Mocht uw kind in de loop van een schooljaar starten op de mytylschool, houdt u er dan aub rekening mee dat de behandeling van een aanvraag van leerlingenvervoer een aantal weken kan duren.
Het verschil dat we willen maken
Onze kernopdracht is duidelijk: leerlingen een uitdagende leeromgeving bieden waarin we hen de juiste kennis en vaardigheden leren voor een optimale ontwikkeling. We willen hen zelfvertrouwen en besef van keuzevrijheid meegeven. We denken in kansen om maximaal gebruik te maken van de mogelijkheden en de talenten van de leerling. In alles houden we voor ogen: Speciaal waar het moet, gewoon waar het kan.
Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op!